Investera i solceller & batteri - Sälj batteriets kapacitet i ett virtuellt nätverk och tjäna pengar!

Stockholms Elpartner planerar och installerar solcells- och batterisystem med egen personal och korta ledtider för villor, bostadsrättföreningar och företagsfastigheter.

Tjäna pengar på ditt batteri.
Som batteriägare kan du ansluta till en stödtjänst och bli kompenserad för ditt batteris kapacitet.

Batteriet kopplas som resurs till en tjänst från en aggregator, CheckWatt, som genom ett virtuellt nätverk erbjuder en stödtjänst som frekvensbalanserar vårt kraftsystem från Svenska kraftnät. 

Vad kan jag tjäna?

Litet

15 487 kr* per år
  • Effekt: 5 kW
  • Kapacitet: 10 kWh

Mellan

30 974 kr* per år
  • Effekt: 10 kW
  • Kapacitet: 20 kWh

Stort

46 461 kr* per år
  • Effekt: 15 kW
  • Kapacitet: 30 kWh

Större

154 872 kr* per år
  • Effekt: 50 kW
  • Kapacitet: 48 kWh

Priserna kommer från CheckWatts kalkyler som baserar sig på marknadens ersättningsnivåer från 2020 till idag.

Vi är er elpartner för grön teknik

Stockholms Elpartner erbjuder högkvalitativa solcellssystem med batterier för ny grön teknik till villor, bostadsrättföreningar och företagsfastigheter.

Vi har korta ledtider då vi har egen personal och produkterna i lager.

Vi rekommenderar att ni tar del av möjligheten att bidra till frekvensstyrning av elnätet och tjäna väldigt bra på det. Avkastningen är riktigt lönsam och betalar av er anläggning på kort tid.

Därefter bidrar dessa inkomster av tjänsten till en bättre ekonomi. Allt detta sköts av oss vid installationen. Vi installerar, ansluter ert system och överlämnar allt till er. Det skall vara enkelt att anlita oss.

Det går inte bara att spara pengar genom att installera solceller, utan även tjäna pengar på att ha ett batteri i din fastighet. Istället för att lagra solcells-genererad el i ett batteri för användning under timmar som solen inte lyser eller elpriset är högt – sälj kapaciteten från batteriet som en resurs till en aggregator och deras virtuella nätverk till handeln av stödtjänster för frekvensstabilitet i vårt kraftsystem. Vi på Stockholms Elpartner kopplar upp ert batteri mot aggregatorn, kapaciteten säljs automatiskt och du tar endast emot pengarna.

Så här går det till

01.

Offert

Vi erbjuder kostnadsfri konsultation och offert för en nyckelfärdig solcellsanläggning + batteri. Inga kostnader tillkommer.

02.

Order

Du accepterar vår offert via e-signering. Vi tar därefter kontakt med nätägaren och planerar projektet.   

03.

Installation

Stockholms Elpartner sköter allt i projektet. Vi har eget takteam och certifierade elektriker som installerar anläggningen.

04.

Klart!

Installationen godkänns av nätägaren. Du får en genomgång av oss av produkterna samt tjänsten och kan sen starta din anläggning.

Bakgrund stödtjänster

Kraftsystemet måste alltid vara i balans och ditt batteri kan vara en del av det.

Svenska kraftnät köper stödtjänster på en växande marknad för att säkerhetsställa frekvensstabilitet på 50 Hz i systemet.

Kraftsystemet måste alltid ha en balans mellan produktion och förbrukning. Det nordiska kraftsystemet balanseras mot en frekvens på 50 Hz. Det sköts i Sverige av Svenska kraftnät som köper upp stödtjänster för att säkerhetsställa frekvensstabilitet* i systemet. Med en växande andel väderberoende elproduktion från sol och vind har marknaden för stödtjänster vuxit** under 2020-talet.

Dessa stödtjänster handlas upp på en öppen marknad som Stockholms Elpartner nu kan erbjuda ert batteri att vara del av.

Stockholms Elpartner tar hand om allt från planering och installation till att hjälpa dig att ansöka om och administrera ditt deltagande i kraftsystemet. 

*Läs mer om frekvensstabilitet i kraftsystemet hos Svenska kraftnät

**Läs mer om marknaden för stödtjäster från Svenska kraftnät

Vanliga frågor och svar

Solcellerna från Stockholms Elpartner har 87,4% effektgaranti på 30 år vilket anses vara en väldigt hållbar produkt. Skulle en solpanel gå sönder så gäller garantin vi lämnar på alla produkter. Vi byter då ut den panelen. För att förstå hur hållbar en solpanel är så har vi aldrig bytt en panel till dags datum. Detta beror mest på att vi hanterar solpanelerna väl och att de monteras efter de anvisningar som finns. Den långa livslängden beror självklart också på att den inte innehåller rörliga delar.

Det är solklart!
Skatteverket ger idag ett grönt bidrag på både solpaneler och batterier och de skiljer sig åt.

Solpaneler omfattas om 20% som dras direkt på faktura. Solpanelerna och växelriktaren skall vara nätanslutet: Med nätanslutet menas att överskottsenergi ni inte förbrukar i huset kan säljas eller lagras i batteri, det genererar en inkomst för er. Skatteverket ger 20% på både material och arbetskostnad.

Batterier omfattas av 50% på både arbete och material. Kravet Skatteverket har efter 2024-01-25 är att batterierna inte skall installeras mot stödtjänstmarknaden utan systemet skall vara för lagring av egenproducerad elenergi.
Den energi som då produceras av installerade solpaneler skall kunna lagras i ert batteri om solpanelerna levererar mer än man vid tillfället förbrukar. När batteriet är fullt går energin ut på elnätet och säljs. Inkomsten tillfaller husägaren.

60-öringen
För varje såld kWh som era solpaneler levererar kommer en skattereduktion på 60 öre. Anläggningen får inte sälja mer än 30.000 kWh per år. Den maximala skattereduktionen kan således inte överstiga 18.000 sek per år.
För en vanlig villa med en stor anläggning behöver man inte fundera på att överstiga såld el med 30.000 kWh, det är extremt ovanligt. Vi meddelar innan installation om anläggningen skulle vara nära den gränsen.

Vilka kan då få det gröna teknikavdraget?
Det kan man som ägare av huset få och max 50.000 sek per ägare. Det finns inget tak på hur många ägare som kan få bidraget per hushåll.

Ja, solen ger gratis energi även vid molniga dagar som solpanelerna är bra på att omvandla till el till våra hem.
Om elpriset skulle vara konstant skulle en återbetalningstid enkelt kunna beräknas exakt, dock varierar elpriset rejält och dyrare elpriser har blivit en vardag för oss. Om elpriset skulle vara runt 2:- inklusive skatter och avgifter skulle en anläggning betala sig mellan 6-9 år.

I den medföljande appen kan man följa energi i nutid och se hur mycket den levererar, säljer till elnätet och lagrar i batterierna. Elräkningen sänks ordentligt och det blir enkelt att jämföra förbrukningen med föregående år.

De flesta fastigheter kan montera solpaneler på taket. Det viktiga är att vi inspekterar taket innan montaget och ser att ett underhåll inte ligger inom för kort tidsintervall efter våra installationer. Det blir inte ekonomiskt att först montera solpaneler för att sedan plocka ner dessa till förmån för en takrenovering. Andra byggnader som kan ha långa ledtider och få avslag är byggnader som är K-märkta. Omfattas du av en fastighet som är K-märkt så ansöks detta innan man köper sina solpaneler och batterier av oss.

Det finns endast ett dåligt väderstreck och det är norr. Då monterar vi inte solceller då solen inte kommer åt att leverera energi till fastigheten. Solen ger tidig energi i öst och sen energi i väst och under dagen energi från söder.
En anläggning med alla tre väderstreck ger alltså energi från morgon till kväll medan en fastighet med rakt söderläge mest energi mitt på dagen. Vi rådgör med er hur produktionen kan ge er livsstil mest energi när ni behöver den som mest.

Solpaneler av hög effektivitet och långa effektgarantier samt en bra design som passar de flesta hus.
Solcellerna är All Black som anses vara den snyggaste panelen på marknaden. Växelriktarna kommer från kända och beprövade Growatt med 10 års garanti. Det borgar för en effektiv och problemfri framtid med hög effektivitet. Våra montagesystem är godkända på den europeiska marknaden för att hålla karga vintrar och hårda vindar och är avsedda för att klara alla vind-och-lastberäkningar som skall medfölja alla installerade anläggningar innan överlämning.

Våra solpaneler fungerar självklart under de kalla perioderna så länge vår sol ger oss tillräckligt med ljus.
Ju kallare desto bättre för panelerna. En kall panel med samma instrålning från solen ger mer energi vid kyla än på en varm dag. För varje grad en solpanel värms upp så minskar effektiviteten med cirka 0,3% per ökad grad.
Med samma solinstrålning ger samma panel alltså 3% mindre energi om temperaturen ökar med 10 grader.

Nej, det är inte nödvändigt. Solpaneler släpper snön ganska tidigt på säsongen då ytan är glatt och gjord av glas.
Solceller skall heller inte repas i onödan och endast med mjuka redskap kan man ta bort snö.
Direkt solen startar en panel som kommer panelen vara cirka 20-30 grader varmare än sin omgivning. Så redan vid noll grader kommer alltså panelen värma bort närliggande snö eller is på ditt tak. Solceller levererar 800-1100 watt och man skall vara försiktig kring sina solceller.

Vi på Stockholms Elpartner har korta ledtider från order till färdigställd anläggning:
En order från oss idag är installerad och klar inom 20-30 dagar.
Stockholms Elpartner lagerför det vi skall montera och behöver inte påverkas av leveransförseningar.
Vi tar inte på oss fler anläggningar än vad våra utbildade elektriker hinner med.

Ja, det finns olika stödtjänster att koppla upp sig mot. Viktigt att komma ihåg är Skatteverkets nya tolkning kring grönt teknikbidrag från och med den 25e januari 2024. Tolkningen innebär att man inte är berättigad till stödet (50% av kostnaden)  om man väljer att koppla upp batteriet mot en stödtjänst. Vi går dock igenom med dig som kund vad som är mest lönsamt. Förra året fick man en ersättning på ca 4451 kr/kW per år om man kopplade upp sig mot CheckWatts stödtjänst som hjälper till att balansera frekvensen i Sveriges elnät.

 Vi installerar batterier med effekten 5-15 kW i kombination med dina solpaneler. Om du installerade ett batteri med effekten 15 kW i kombination med solceller och valde att koppla upp dig mot stödtjänsten innebar det förra året en ersättning på 66 760kr. Det ligger i dagsläget på ungefär samma ersättning som förra året. Historisk avkastning är dock inte en garanti för framtida avkastning.

Har ni fler frågor, tveka inte utan hör av er till vår kontaktperson Mikael Wadell 

Ge mig en offert!

Ni önskar en offert på solceller + batteri som första steget i er resa med ny grön energiteknik och en möjlighet att tjäna pengar!

Vi delar inte dina personuppgifter med tredje-part